Preskoči na vsebino

Smučanje

12 km odlično urejenih smučarskih prog, sankališče in sodobne žičniške naprave.


Smučišče Golte se nahaja na nadmorski višini med 1.280 in 1.576 metri in se razteza na 50 hektarih površine. Obsega več kot 12 kilometrov urejenih smučarskih prog, na katerih se smučarskim užitkom prepuščajo smučarji in deskarji na snegu.

Za varno in udobno smuko poskrbi naša tehnična ekipa, na katero se lahko kadarkoli obrnete neposredno na smučišču. Smučarske proge redno vzdržujemo in naravni snežni odeji dodajamo še tehnični sneg s pomočjo sistema za tehnično zasneževanje, ki je postavljen na večini prog. Cena smučarske vozovnice vključuje povratno vožnjo z nihalko. Pri urnih vozovnicah povratek v dolino ni časovno omejen na veljavnost vozovnice in je možen kadarkoli tisti dan. Na spodnji postaji nihalke je urejeno veliko parkirišče za avtomobile, avtobuse in avtodome.

Z nihalko se boste v nekaj minutah povzpeli za neverjetnih 1.000 metrov, saj vas slednja z nadmorske višine 490 m iz vasi Žekovec pripelje naravnost do hotela, ko prispete do vrha, vas le nekaj korakov loči do smučišča, zato naporno nošenje smučarske opreme ni potrebno.

Smučišče Golte je družinam prijazno smučišče, ki z družinskimi paketi vozovnic omogoča cenovno dostopno smuko za celotno družino. V smučarski sezoni 2021/22 je smučišče Golte prejelo nagrado za Naj smučišče v kategoriji srednje velikih smučišč, v letu 2019 pa smo praznovali 50 let delovanja smučišča Golte.

Zaradi pestre izbire smučarskih prog različnih zahtevnosti bodo smučišče Golte vzljubili tako izkušeni smučarji kot tudi tisti, ki bodo to šele postali. Prve smučarske zavoje lahko otroci naredijo na otroškem poligonu s tekočim trakom, svoje znanje pa nadgradijo na progi Morava. Proga Morava je zlahka dostopna z Alpskega vrta in je opremljena z vlečnico. Na Moravi začetnikom omogočamo tudi ugodno dnevno smuko z dnevnimi vozovnicami samo za to progo.