Preskoči na vsebino

Kam v okolici

Wellness Hotel Montis se nahaja v osrčju Savinjske doline, ki skriva bogastvo kulturne in naravne dediščine.


LOGARSKA DOLINA

Logarska dolina je ena najlepših alpskih ledeniških dolin v Evropi. Oddih v mirnem okolju krajinskega parka lahko izkoristite za pohodništvo, kolesarjenje in občudovanje mogočnih Alp. Dolina je znana tudi po številnih slapovih, med katerimi je še posebej znamenit 90-metrski slap Rinka.

MOZIRSKI GAJ

Mozirski gaj je park cvetja, v katerem si lahko ogledate cvetoče gredice, etnografske objekte, se povzpnete na 18-metrski razgledni stolp ali si ogledate lesene skulpture in značilne etnografske elemente Zgornje Savinjske doline. V decembru vsako leto v Mozirskem Gaju ustvarijo Božično bajko, ki obiskovalce očara s tisoči novoletnih lučk.

TERME TOPOLŠICA

Terme Topolšica so sodoben zdraviliški in rekreacijski center pri naselju Topolšica. V Termah Topolšica lahko vse leto uživate v termalnih doživetjih. Prepustite se zdravilni termalni vodi, uživajte v bogati kulinarični ponudbi in globoko zadihajte v čudoviti zeleni naravi.

RIMSKA NEKROPOLA ŠEMPETER

Nekropola leži v središču Šempetra v Savinjski dolini in je muzej na prostem. Združuje mogočne grobnice Rimljanov, le-te pa številne zanimive zgodbe rimske mitologije. Grobišče je bilo odkrito po naključju leta 1952, rekonstrukcija pa predstavlja ostanke grobnic bogatih družin, ki so živele na tem območju.

FONTANA PIV ŽALEC

Fontana je poklon hmeljarski dediščini Spodnje Savinjske doline, ki je središče hmeljarstva v državi. Postavljena je v mestni park, v središču mesta, ob tržnico. Na njej lahko na šestih točilnih pipah pokušate šest različnih piv slovenskih pivovarjev, varjenih iz štajerskega hmelja.