Preskoči na vsebino

Pohodništvo in kolesarjenje

Pohodniške in kolesarske poti za športna doživetja.


Krajinski park Golte nudi številne možnosti za pohode in sprehode, ki bodo vaš um napolnili z energijo, telo pa prijetno utrudili. Temperature so večinoma 10 stopinj nižje kot v dolini, zato vas bo temperatura zraka v poletnih mesecih prijetno osvežila.

Pohodi potekajo večinoma po nezahtevnih poteh, zato so primerni za družine, starejše in hišne ljubljenčke, zato boste lahko izbrali najbolj primerno svojim zmožnostim in času.

Pred odhodom v gore se ustrezno obujete (svetujemo pohodne čevlje), vzemite pohodne palice in ne pozabite vzeti nekaj pijače. Pred odhodom preverite vremensko stanje in napoved.Dogovorite se lahko tudi za voden izlet z izkušenimi vodniki, ki vas bodo popeljali po krajinskem parku Golte in vam razkrili marsikatero zanimivo zgodbo.

Krajinski park Golte skriva številne kolesarske poti, ki vas bodo navdušile, če si želite pravo mero adrenalina ali panoramskega izleta s kolesi z družino. Za zahtevne vzpone predlagamo izposojo e-koles, ki vam bodo omogočila prijetno, a kljub temu dovolj zahtevno turo, ki vas ne bo pustila ravnodušne. Raziščite gorske poti in uživajte v neverjetnih pogledih, ki jih skriva krajinski park. Golte imajo eden največjih vzponov v Sloveniji za cestna kolesa in so tako primerne tudi za najbolj vzdržljive cestne kolesarje.